Sesonger som denne har jeg jobbet for siden jeg for snart 15 år siden bestemte meg for å satse på langrenn. Jeg har gledet meg til å kunne skrive om en sesong der jeg «fikk til» så og si hvert løp. Det handler om å trene riktig, spise riktig, sove og unngå sykdom og skader. At jeg har holdt meg frisk og skadefri er hovedgrunnen som har gjort denne sesongen mulig, for treningsmessig har jeg ikke gjort mye annerledes enn tidligere år. Det gir fantastisk motivasjon for å jobbe mot nye mål, det å vite at det er mulig. At jeg faktisk har viljen, kapasiteten, kroppen og talentet til på gode dager å være verdens beste langrennsløper.

Sesongens resultater:

Verdenscup:
3.plass i verdenscupen sammenlagt samt 3.plass i sprintverdenscupen sammenlagt.

1.plass i Ski Tour 2020

1.plass på 15 km jaktstart, klassisk i Østersund

1.plass på klassisk sprint i Falun

2.plass på klassisk sprint i Oberstdorf (prøve-VM)

2.plass på klassisk sprint i Ruka – Kuusamo

Nasjonalt:

NM-gull og kongepokal på 30 km klassisk fellesstart i Drammen/Konnerud

I tillegg mange andre gode plasseringer, der 6.plassen i Tour de Ski og 4.plassen i Minitouren i Ruka-Kuusamo var noen.

Seier 15 klassisk, Østersund (SkiTour)

Seier Ski-Tour 2020 – her fra avslutningsløpet i Granåsen 30 km jaktstart

Denne videosnutten har det internasjonale skiforbundet laget av meg

Med denne teksten som introduksjon:

Behind the Scenes-samtalene med verdens beste langrennsløpere. Denne uken har vi Paal Golberg, som er rangert som nummer tre i verdenscup og vinner av SkiTour 2020. Hva er Påls motivasjon for å konkurrere? Hver idrettsutøver har sine egne grunner. Ta en titt på vår siste «FIS langrenn med Paal Golberg»