Det er varme og kalde dager om hverandre, men kalenderen viser at vi nærmer oss sesongstart med stormskritt. For meg har sesongoppkjøringen vært spesiell i år, siden jeg fikk påvist kyssesyke i mai. Dette er en virussykdom som for en toppidrettsutøver må tas på største alvor, om den ikke skal forårsake svært langvarige avbrekk. Det er ikke alltid lett å «ta det med ro», når hodet vil noe kroppen ikke greier. Men jeg tror jeg har taklet det bra, og jeg har vært i tilpasset trening siden første halvdel av juli. Jeg har gradvis kunne legge inn hardøkter nå utover høsten, men må fremdeles, og mer enn vanlig lytte til hva kroppen sier. Jeg har imidlertid nylig erfaring med å være syk, være tålmodig men samtidig greie å komme tilbake helt i verdenstoppen. Jeg mener 4.plassen i OL i Pyeongchang, etter å ha hatt vannkopper to måneder tidligere, er et godt eksempel på det. Jeg regner med å konkurrere fra sesongstart, men må trolig finne meg i å bruke litt lengre tid enn jeg vanligvis gjør på å kjempe meg tilbake blant de beste. Men jeg er tålmodig, motivert og optimistisk. Jeg hilser spesielt til dere som støtter meg med dette bildet fra en vanlig dag på jobben her i Livigno.

Tusen takk for at dere støtter!

Mh Pål 🙂