Det er vel på tide med noen kommentarer knyttet til sesongen som snart er gjennomført. Jeg fikk en god start på sesongen da jeg vant sprinten under World Cup på Lillehammer og ble nr. 4 sammenlagt. Jeg hadde flere gode plasseringer før jul, og lå vel da relativt godt an ift et VM uttak.

Aldri tidligere har jeg vært i så god form i januar. Jeg vil ikke bare skylde på uflaks, men sesongen har ikke vært innertier. Stang ut er dekkende, etter at det ikke ble noe VM i Falun på meg. Men skuffelsen går fort over. Den har jeg lagt bak meg, og jeg vil bruke motgangen til å tenke konstruktivt og se framover.
Etter to år på sprintlandslaget fikk jeg i fjor gå over til allround-laget. Jeg trives der, og ønsker å fortsette. Jeg ønsker fortsatt å satse både sprint og distanse, og må jobbe hardere med å bli bedre på distanse i fristil. Det er der jeg har mest å hente for å hevde meg i World Cup sammenlagt.

Jeg ble syk i forkant av Lahti, og fikk ikke godt nok treningsgrunnlag. Dette merket jeg både i Lahti og på sprinten i Drammen. Dette tatt i betraktning, så er jeg rimelig fornøyd med 12 og 20 plass i Lahti og 10 plass i Drammen. Marginene er små i verdenscuprennene.

Jeg satser på å få gått gode skiturer i påsken og vil avslutte sesongen med et turrenn eller to, siden NM del 2 ble spolert av sykdom. Men litt motgang motiverer meg ekstra for å gå løs på en ny sesong der jeg vil ta med meg de beste opplevelsene fra tidligere sesonger og fokusere på gjøre mer av det som fungerer.